Nanoprotech | Нанопротех

 
 

NOPROTECH AUTO
ELECTRIC / ANTICOR


NOPROTECH В ДЕЙСТВИЕ

 ЗА КОНТАКТИ

  •   technopol.shop
  •   sales@technopol.biz
  •   042 600 362
  •   0886 600 362

 

 Начало / Новини    Системите за енергийна ефективност пестят до 30% от консумацията на ток 

Публикувано на 09 Юли 2015 - Nanoprotech.bg

   "Технопол" ООД и "Билтроник" АД презентираха вчера в Стара Загора своята съвместно разработена система за енергийна ефективност.

  Огнян Тодоров, управител на "Технопол", посочи, че енергия се пести не само чрез саниране на сградите, поставяне на изолация и алуминиева дограма. Необходимо е да бъде изградена система, която да контролира отоплението, осветлението и водоподаването и автоматично да ги изключва, когато е нужно. Според Тодоров, така се постигат до 30% икономия на електричество.

  По неговите думи подобни системи се вграждат в новостроящите се сгради в Европа поне от 15 години. Чавдар Кроснов, изпълнителен директор на "Билтроник", допълни, че във "ВиК" - Стара Загора, от около 5 години има поставени уреди, които следят за работата на помпите и сигнализират при повреда. По време на презентацията стана ясно, че в няколко града на България, сред които е и Твърдица, има системи за управление на уличното осветление. Анализите за ползата от тях показват, че разходите за ток са намалели наполовина.

  Самата система се състои от различни устройства, част от елементите са датчици, които засичат движение, осветеност, температура и т.н. Те могат да се свързват безжично с модули, които приемат сигналите. Също така има базов модул, който приема информацията от всички модули, и сървър за съхранение на данните. Чрез друг модул се управляват устройствата за регулирането на светлината, температурата, дебита на вода.

  Подобна система за енергийна ефективност е идеална за предприятията и обществени сгради като болници, училища и офиси. Тя може да се ползва и в земеделието, за да се контролира напояването. Със събраната информация, която се съхранява в сървъра, може да се направи анализ на разходите.

  Съгласно наскоро приетия Закон за енергийната ефективност, предприятията, които не са малки или средни, трябва да вземат мерки за намаляване консумацията на електричество. За неспазването на разпоредбите на закона са предвидени санкции.

  След презентацията беше направена демонстрация на продуктите NANOPROTECH, на които вносител е "Технопол". Те се използват срещу корозия на металите, както и за предпазване на техниката от токов удар. Това става, след като смазката образува изолиращ слой върху обработената повърхност. За целта асистент потопи последователно във вана с вода светеща електрическа крушка и работещ мотор, като в същото време постави и ръката си във ваната. Бяха показани и метални елементи, които са предварително обработени с продукта, в резултат на което не ръждясват, въпреки че са били изложени на влага.

 
 

Автор: Михаил БАНОВ
СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ

 

   

Изминали новини

 


    Презентация на иновативни продукти от Технопол в търговски център Комфорт 

Публикувано на 03 Юли 2015 - Nanoprotech.bg

  
При изключителен интерес премина презентацията на иновативни продукти, представени от Технопол на 30 юни в Конферентната зала на Търговски център Комфорт в Стара Загора. Домакин и организатор на събитието беше ръководството на Стройкомплект – МД ООД в лицето на г-н Николай Жеков.

  Пред аудиторията от представители на бизнеса с осветителни тела и електроматериали, професионалисти и експерти в сферата на проектирането и изграждането на ел. инсталации бяха представени иновативните нанопродукти с марка Нанопротех. Присъствашите бяха сериозно заинтригувани от възможностите на Нанопротех да предпазва електрическо оборудване срещу влага, окисляване, късо съединение и утечка. След демонстрацията на живо на уникалните електрозащитни свойства на Нанопротех електрик, на присъстващите бях показани чугунени отливки , престояли 48 часа под вода – едната обработена с Нанопротех антикор, която не беше променила вида си и друга – контролна, която цялата е обхваната с плътен слой ръжда.

  Интерес в аудиторията предизвика и иновативното устройство за оптимизация на разходите за електроенергия – Интеренет ключ WiCo. За разлика от всички познати подобни устройства то има възможност за работа в собствена локална мрежа (не е задължително наличието на Интернет). Служи за контрол и управление на електрически консуматори до 3000W, като дава възможност за създаване на седмичен график за включване / изключване, следене и поддържане на температура.Устройството се програмира дистанционно в www.monitoring.bg чрез PC или мобилен телефон. Monitoring.BG предоставя информация в реално време и архив.

  Цялата гама продукти с антикорозионни и електрозащитни свойства Нанопротех, както и Интеренет ключ WiCo могат да бъдат закупени в Търговска верига Комфорт и в интернет магазина www.te-mag.bg


       

       

Автор: NANOPROTECH.BG

*                         *                        *

 


    Security Expo 2015 

Публикувано на 06 Април 2015 - Nanoprotech.bg

  
На единственото у нас изложение за сигурност и охрана Security Expo 2015, което се проведе под патронажа на Министерството на вътрешните работи от 25 до 28 март, Технопол представи иновации в няколко области – мини GPS проследяващи устройства, инивативни нанопродукти и системи и устройства за битов и промишлен мониторинг.

  Атрактивната презентация на свойствата на пълната гама иновативни нанопродукти с електрозащитни и антикорозионни свойства NANOPROTECH привличаше посетителите да се тълпят пред щанда на Технопол . NANOPROTECH са мощна защита за оборудване ( в частност системи за сигурност) от влага , корозия , късо съединение и утечка. Използването им при монтажа и поддръжката на системите за сигурност гарантира изключване на рисковете от травматизъм и трудови злополуки.

  С огромен интерес от посетителите и колегите в бранша беше посрещната оръжейната смазка от ново поколение NANOPROTECH за огнестрелно (нарезно и гладкоцевно), пневматично, ловно, спортно оръжие. Тя образува водоустойчив и водоотблъскващ защитен слой 2.5-3 микрона, с което повишава началната скорост на куршума и подобрява точността при стрелба.Гарантира правилно и точно функциониране на оръжието от -80 °C до +160 ° C

  На изложението Технопол представи още мини GPS проследяващо устройство TL 300 снабдено с SOS бутон. С него може да се проследява местонахождението на хора, транспортни средства, домашни любимци и всякакви фирмени активи. Наличието на SOS бутон прави устройството иделно за приложения, изискващи бързо оповестяване на спешно алармиране или редовна настройка.

  Посетителите бяха изключително впечатлени от уникалната система за битов и промишлен мониторинг, представена от Технопол за дистанционен контрол и управление на битови и промишлени консуматори и устройства. Те са перфектното решение, когато става дума за измерване на електроенергия и параметри на мрежата.

  Вниманието на гражданите, които нямат отношение към сигурността беше привлечено от революционния Интернет ключ с битово приложение. С помощта на елегантното устройство всяко домаконство с лекота може да програмира и утравлява температурата в дома си през Интернет и така да оптимизира разходите си.
 

       


Автор: SECURITYEXPO.BG


*                         *                        *

 

     На Security Expo 2015 фирмите ще предложат иновативни нанопродукти в сферата на сигурността 

Публикувано на 16 6 Март 2015 - Nanoprotech.bg

  
Иновативни нанопродукти в сферата на сигурността намаляват разходите за резервни части, ремонтно оборудване и значително увеличават експлоатационни живот. На единственото у нас изложение за сигурност и охрана Security Expo 2015 от 25 до 28 март Технопол ще представи пълната гама иновативни нанопродукти с електрозащитни и антикорозионни свойства NANOPROTECH . Те са мощна защита за оборудване ( в частност системи за сигурност). Това са метални компоненти и проводникови елементи. Тези продукти намаляват още рисковете от травматизъм и трудови злополуки, съобщиха от компанията. Технопол ще предложи също оръжейна смазка от ново поколение NANOPROTECH за огнестрелно (нарезно и гладкоцевно), пневматично, ловно, спортно оръжие. Тя образува водоустойчив и водоотблъскващ защитен слой 2.5-3 микрона, с което повишава началната скорост на куршума и подобрява точността при стрелба.Гарантира правилно и точно функциониране на оръжието от -80 °C до +160 ° C Мини GPS проследява хора, домашни любимци, фирмени активи На изложението Технопол ще представи още мини GPS проследяващо устройство TL 300 снабдено с SOS бутон. С него може да проследявате местонахождението на хора, транспортни средства, домашни любимци и всякакви фирмени активи. Наличието на SOS бутон прави устройството иделно за приложения, изискващи бързо оповестяване на спешно алармиране или редовна настройка. Да измерим консумацията на ток Посетителите ще могат да научат повече за уникална система за битов и промишлен мониторинг. Дистанционен контрол и управление на битови и промишлени консуматори и устройства. Те са перфектното решение, когато става дума за измерване на електроенергия и параметри на мрежата. Технопол е иновативна инженерингова компания с 20 годишен опит в сферата на системите за сигурност и комуникации. Компанията е един от лидерите на българския пазар в разработване, инсталиране и поддръжка на устройства за комуникация, обработка и архивиране на информация, както и за дистанционно управление и контрол в различни сфери. Продуктите в сферата на сигурността осъществяват видеоконтрол, контрол на достъп, пожароизвестяване. В областта на екологиятa се прави мониторинг на параметри на въздуха и нивото на различни водоеми. В сферата на промишлеността и строителството компанията осигурява мониторинг и управление на производствени процеси, а в транспорта - системи и устройства за GPS контрол на транспортни средства от градски и железопътен транспорт. Технопол е официален представител за България на ООО «Инновационные Технологии» Санкт-Петербург, Русия.

Източник:  http://securityexpo.bg/bg/news/40/na-security-expo-2015-firmite-shte-predlozhat-inovativni-nanoprodukti-v-sferata-na-sigurnostta
 

Автор: SECURITYEXPO.BG

 

*                         *                        *

 


    Offroad събор Стара Загора и приятели 2015г. 

Публикувано на 02 Февруари 2015 - Nanoprotech.bg

  
Като спонсор на проведения в града на липите национален офроуд събор „Стара Загора и приятели“, Технопол ЕООД предостави на участниците мини GPS проследяващи устройства TL300 с SOS бутон, предназначени за проследяване на местонахождението и алармиране при нужда. Практичният със своите миниатюрни размери персонален тракер позволи да бъде поставен в джоб, чанта или жабката на автомобила.Чрез GSM комуникатора информацията от GPS и SOS бутона се предава към сървъра www.monitoring.bg и всеки от организаторите и участниците можеше да наблюдава ползването на TL300 в реално време, чрез стационарен компютър или мобилен смартфон. Визуализацията се осъществи на няколко вида географски карти, включително и сателитни.
  По време на екстремната надпревара по траял трасето над кв. „Железник” колите на участниците бяха брандирани с логото Nanoprotech на иновативните продукти, представяни от Технопол.След края на състезанието участниците и гостите на състезанието станаха свидетели на атрактивна презентация на електрозащитните и антикорозионни свойства на Nanoprotech АУТО. Изключителен интерес предизвика демонстрацията на новото ходрофобно покритие за автомобилни стъкла Супер Антидъжд ,което предпазва от дъжд, лед и кал за период от 3 месеца.

     

  С първо време финишираха Генади Георгиев и Християн Георгиев с УАЗ от Плевен, второ време записа тандемът Стефан Азаров-Николай Николов с „Тойота Ланд Крузер“ от Варна, а трети станаха Виктор Стоянов и Ивайло Димитров с „Нисан Патрол“ от Габрово. Наградите за победителите, както и за всички участници бяха осигурени от Технопол ЕООД.

 

ГАЛЕРИЯ със снимки от Off Road 2015 Стара Загора:

http://nanoprotech.bg/forum/viewtopic.php?t=228

Автор: NANOPROTECH.BG


 

*                         *                        *

 


    Нанотехнология предпазва скъпата строителна техника , машини и инструменти  

Публикувано на 01 Февруари 2015 - Nanoprotech.bg

  
Около 80% от повредите на техническото оборудване и грешките в електронните системи са резултат от щети, причинени от влага. Най- уязвима е техниката, експлоатирана и съхранявана при неблагоприятен климат и агресивна среда. Мощна защита за метални компоненти и проводникови елементи предлага Технопол ЕООД - вносител на иновативните нанопродукти Nanoprotech. Разработени от ООО «Инновационные Технологии» специално за промишлени приложения, Nanoprotech притежават уникални свойства, превъзхождащи всички съществуващи до момента течни антикорозионни и електрозащитни средства. Качествата им са потвърдени при изпитванията в АНО ”НИЦ „Тест”, Москва и други независими лаборатории , както и в процеса на експлоатация в различни промишлени области – военно оборудване, корабостроене, железопътен и въздушен транспорт, машиностроене, металургия и др.

      Nanoprotech поддържат и възстановяват електрическата проводимост на метали, електрически и електронни компоненти, дори и след контакт с влага. Те запълват микроскопични вдлъбнатини и благодарение на силния капилярен ефект проникват до обекта без нужда от разглобяване.Отличните хидрофобни свойства и ниското повърхностно налягане позволяват в рамките на 10 секунди да се измести 100% водата, да се изгради тънък защитен филм, който предпазва от корозия и утечка в продължение на минимум една година. За разлика от известните изолационни и антикорозионни спрейове, Nanoprotech са устойчиви на високи механични натоварвания, не поглъщат влагата, не съдържат изопропанол , етилен гликол, не се изпаряват , не изискват допълнително измиване. Имат широк диапазон на работна температура - от -80 ° C до +160 ° C. Многократно удължават живота на уредите и съоръженията.Подобряват електропроводимостта на обработените части и предотвратяват изтичането на ток Нямат нежелани ефекти и не разрушава метали, пластмаси, каучук, стъкло, бои, керамика, електродвигатели. Nanoprotech намаляват риска от трудови злополуки при експлоатацията на електросъоръженията.

Автор: NANOPROTECH.BG


*                         *                        *


    Иновативни нанопродукти представи старозагорската фирма "Технопол" 

Публикувано на 16 Януари 2015 - Nanoprotech.bg

  
Три иновативни продукта от най-ново поколение, дело на нанотехнологиите, представи в навечерието на Коледа старозагорската фирма „Технопол“ ЕООД. Дружеството е официален представител за България на производителя на продуктите – руската компания Nanoprоtech. Десетки клиенти и партньори на „Технопол“ пристигнаха на атрактивната презентация, която се проведе в автосервиз „Аква“. Гостите се запознаха и имаха възможност да се убедят на живо в изключителните свойства на нано спрей за 100-процентова електрозащита и антикорозия. Попадайки на повърхността този спрей запълва на молекулярно ниво микроскопични и уязвими на влага места. Отличните хидрофобни свойства и ниското повърхностно напрежение позволяват да се получи тънък защитен слой, проникващ под слоя влага. В резултат на високата адхезия и ниско вътрешно триене се образува защитен водоотблъскващ филм. Продуктът има промишлени приложения в ТЕЦ-оборудването, при електрически двигатели, включително и автомобилни, с всякаква мощност и модификации, при външна реклама и др. Nanoprotech Auto Electric предпазва основните компоненти и връзки на автомобила от всички форми на влага и предотвратява образуването на корозия. Следващият от представените от управителя на „Технопол“ ОгнянТодоров уникален продукт бе Nanoprotech оръжейна смазка от ново поколение. Той спира напълно корозията, прониква, смазва и почиства за продължителен период от време. Образува стабилно невидимо нанопокритие и надеждно защитава метални компоненти и механизми за оръжия за най-малко 1 година. Наночастиците на продукта проникват дълбоко в структурата на повърхността, отстраняват остатъците от нагар и помагат за почистването на корозирали части. Голям интерес сред присъстващите предизвика и нанопродуктът „Супер антидъжд“. Това е единственото засега в света средство, обезпечаващо дълготрайна защита от 3 месеца на стъклата и огледалата на автомобила от дъжд, мръсотия, сняг и механично износване. Продуктът е незаменим при шофиране в мрачно и снежно време. Осигурява безопасност и комфорт на движението. Една опаковка е достатъчна за обработката на всички стъкла и огледала на вашия автомобил. При това „Супер антидъжд“, както и всички останали нанопродукти, предлагани от „Технопол“, е на съвсем достъпна цена. Препаратът се нанася само за 5 мин. и намалява разходите за почистваща течност 5 пъти. Той подобрява значително видимостта на пътя в лошо време и улеснява отстраняването на мръсотия, сняг, лед и следи от насекоми. След презентацията на уникалните и ултрамодерни продукти се състоя малък коктейл, на който гости и домакини вдигнаха наздравица за успешна и плодотворна 2015 г.

Автор: NBP.BG


*                         *                        *


 

    Иновативни нанопродукти представи старозагорската фирма "Технопол" 

Публикувано на 15 Януари 2015 - Nanoprotech.bg

  
"Технопол" ЕООД представи на 21 декември новостите в портфолиото си за 2015 г. - иновативните нанопродукти Nanoprotech, разработка на "ООО Инновационные Технологии" - Русия, на които старозагорската фирма е официален представител за България. "Технопол" е позната в България като един от лидерите в сферата на проектиране, изграждане и поддръжка на авангардни системи и устройства за сигурност - периметрова охрана, сигнално-охранителни системи, пожароизвестителни инсталации, видеоконтролни инсталации, GPS системи. Важен сегмент в дейността на фирмата става вносът и разпространението на иновативни продукти. Топпродуктът, събрал овациите на присъстващите на демонстрацията в автомивка "Аква", беше Супер Антидъжд - хидрофобно покритие за стъкла и огледала на автомобили. За разлика от познатите на пазара продукти на силиконова основа, чието действие изчезва при следващото миене на автомобила, Супер Антидъжд предпазва стъклата за период от 3 месеца. Демонстрирана бе обработката на стъклата и огледалата на случайно избран автомобил. Инж. Огнян Тодоров, собственик и управител на "Технопол", увери присъстващите, че при шофиране с над 80 км/ч чистачките стават излишни в дъждовно време, а в ледено утро няма нужда от изморително стъргане на леда по прозорците - той пада с един жест. Супер Антидъжд е специално проектирано хидрофобно покритие за самолети. Използва се при лоши метеорологични условия за защита на стъклата и огледалата от дъжд, кал, сняг, насекоми и лед. Осигурява безопасно шофиране, комфорт и увереност зад волана. Атрактивна беше и демонстрацията на електрозащитните свойства на Nanoprotech electric. Когато презентаторът потопи във вана с вода светеща електрическа крушка и разклонителя, в който тя е включена и бръкна с ръце във водата, изумлението на присъстващите зае своя връх. В превъзходните влагозащитни, антикорозионни, изолационни, смазочни и проникващи свойства на продукта присъстващите се убедиха и като станаха свидетели на работещ автомобилен двигател (предварително обработен с Nanoprotech), независимо от постоянното му поливане с големи количества вода. На демонстрацията присъстваха журналисти, представители на бизнеса, свързани с автоуслуги - автомивки, сервизи, магазини за автоаксесоари и представителства на различни марки автомобили. Всички продукти от линията Nanoprotech, която включва оръжейна смазка и продукти за бита и индустрията, могат да бъдат намерени в големите вериги строителни хипермаркети и в бензиностанции "Шел", както и в офиса и електронния магазин на "Технопол".

Автор: Маргарита ХУБЕНОВА


*                         *                        *


    Уникален нанопродукт без аналог в света завзема България 

Публикувано на 07 Август 2014 - Nanoprotech.bg

 
  Фирма "Технопол" стана официален представител за България на руския лидер в нанотехнологиите ООО «Инновационные Технологии» Санкт Петербург. Продуктите с търговска марка Nanoprotech могат да бъдат използвани както за промишлени цели така и в бита. Te нямат аналог на световния пазар и са уникални по своите възможности. Обработените с Nanoprotech повърхности са предпазени от влага и корозия за период по- дълъг от една година. Приложението на тeзи иновативни продукти е многостранно.
  С Nanoprotech Аuto Electric може да предпазите електрониката на автомобила си, нa мотоциклета, АТВ ,велосипеди, мотопеди , моторни лодки.
  Nanoprotech Аuto Anticor предпазва драскотините и ожулванията по боята на автомобила от корозия, предотвратява замразяване на механизмите на брави , врати, багажника , предния капак и др. гарантира стабилна експлоатация през зимата, подобрява състоянието на гумените уплътнители на вратите, багажника и капака .
  Nanoprotech Home Electric ще предпази Вашата косачка за трева, електрически инструменти ( свредла,отверки,електрически триони, косачки, тримери), фрези, градинското осветление, охранителна техника.
  Nanoprotech Home Anticor е незаменим за защита на метални изделия и оборудване от въздействието на всички форми на влага. Предпазва от корозия ;прониква под слоя от ръжда, което подпомага нейното отстраняване. Спира корозионните процеси; допринася за отстраняване на мазнини , сажди и мръсотия; връща мобилността на ръждясали детайли ; освобождава ръждясали , задръстени механизми , части , болтове, гайки ; възстановява устройства, които вече са засегнати от влага Обработеното с Nanoprotech оръжие (огнестрелно , пневматично , за пейнтбол , за страйкбол ) няма нужда да се смазва повече от година.
  В индустрията Nanoprotech се използва с голям успех за подръжка , ремонт, рехабилитация и профилактика на електросъоръжения - електрически двигатели с всякаква мощност и модификации ; генератори; помпи; асансьорно оборудване; осветителните тела под вода; промишлени осветителни тела; светофари, външна реклама, електромеханични подвижни врати, ТЕЦ оборудване, мини електроцентрали; градско улично осветление ;вътрешно осветление в мокри помещения ( автомивки , оранжерии, и т.н.), телекомуникационни , мобилни комуникации , радари и прожекторни инсталации; повърхности на кораби и подводници.
  Използването на Nanoprotech намалява риска от травматизъм и трудови злополуки, удължава срока на експлоатация на електросъоръженията , намалява разходите за поддръжка на оборудването. За разлика от добре известните марки изолационни спрейове Nanoprotech е устойчив на високи механични натоварвания, не поглъща влагата ,не се изпарява , не изисква допълнително измиване след себе си и действа смазващо. Измествайки влагата , смазва обработените механизми, безопасно изолира чувствителната електроника и електрозахранването , дори да са в мокро състояние и възстановява техните функции.
 

Автор: Nanoprotech.BG

 


 Контакти

От къде да закупим?

ПРОДУКТИ

Kонтакти Nanoprotech

От къде да закупим продукти Nanoprotech

 
МАГАЗИНИ
 

nanoprotech

България , Стара Загора
бул.Славянски 57, ет.4.4

sales@technopol.biz

+359 42 600 362
+359 886 600 362

© Copyright © 2014. Nanoprotech BG  all rights reserved